Tickets

Balkon inrichten: 5 tips voor het stylen van je balkon

De zomer is in zicht, de temperatuur stijgt en dat betekent dat we veel tijd buiten doorbrengen! Nu beschikt niet iedereen over een tuin, maar gelukkig kun je ook op een balkon heerlijk van het buitenleven genieten. Interieurontwerper Aukje Rijpma van Stedsk geeft je graag een aantal tips en inspiratie om je balkon zomerproof te maken.

Kies de juiste (zit)meubels

Eén van de belangrijkste elementen voor een balkon zijn meubels die goed aansluiten bij jouw wensen. Zet er een comfortabele bank neer voor als je lekker wilt loungen met een goed glas wijn. Wil je er gezellig kunnen dineren, ga dan voor een Frans bistrosetje. In je eentje van de zon en een goed boek genieten? Kies dan een hangstoel, een schommelstoel of hangmat. Een balkon is vaak niet groot genoeg voor meerdere zitjes, dus kies het soort (zit)meubel dat bij jouw past of maak er een DIY project van!

Pas buiten op binnen aan

Een balkon of tuin is een verlengde van je woning waardoor het naast stylish ook praktisch is om deze in dezelfde stijl als je woning in te richten. Zo creëer je eenheid en kun je gemakkelijk spulletjes van binnen naar buiten verplaatsen en andersom. Handig voor warme dagen op het balkon en bij feestjes binnenshuis in de winter. Zoek meubels in dezelfde kleurtinten als in je woning. Zijn deze niet te vinden? Schilder dan bijvoorbeeld een bankje of je bloempotten in die kleur.

Gebruik veel planten

Ondanks de beperkte vierkante meters kun je je balkon eenvoudig omtoveren tot een groene oase waar je gegarandeerd een tuingevoel van krijgt. Hang bijvoorbeeld mooie hangplanten aan de reling, of gebruik de wanden om verticaal te tuinieren. Creëer met verschillende lagen groen meer diepte op je balkon door bijvoorbeeld potten neer te zetten of hoge boompjes. En nog leuker: zet een volledige plantenkas op je balkon neer. Ga juist niet voor klein, maar voor grote gebaren op je balkon om maximaal te kunnen genieten.

Creëer sfeer met verlichting

Om ‘s avonds langer van het buitenleven te kunnen genieten is het naast functioneel ook gezellig om je balkon te verlichten. Wikkel een lichtsnoer om je balkonreling, hang hem boven je zitje of aan de muur. Sfeer gegarandeerd én low-budget. Let er wel goed op of je verlichting geschikt is voor buiten.

Finishing touch

Alleen met planten, verlichting en meubels ben je er nog niet. Je balkon heeft nog een finishing touch nodig voor het ultieme relax gevoel. Leg kussentjes en plaids op de bank of in de stoelen en een buitenvloerkleed op de grond. Zet wat mooie accessoires neer zoals kaarsen. En hang een mooie tuindoek aan de wand met een inspirerende tekst, een schilderij of je favoriete vakantiefoto. Kleed je balkon aan zoals je ook binnenshuis zou doen.

Tekst door Aukje Rijpma.

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram