Tickets

De Hooimaker: puur, ambachtelijk en met oog voor de wereld

Vraag je wie De Hooimaker is en hoe zij zich presenteren op de beurs? Dan krijg je een heerlijk nuchter antwoord: “Gewoon zoals we zijn, geen opsmuk, maar eerlijke en duurzame producten die bestand zijn tegen de grillen van ons klimaat.” Waar de groene vingers van De Hooimaker van beginnen te jeuken? Wat dacht je van handgemaakte houten tuinmeubelen uit Finland, mond geblazen glasdecoratie uit Tsjechië en tuindecoratie gemaakt in hun eigen glasatelier, deels vervaardigd door deelnemers van de dagbesteding. Wie De Hooimaker nog meer is? Dat lees je hier.

Ontspannen schommelen

De Hooimaker streeft naar kwaliteit. “Wij kunnen zelfs meubelen van twintig jaar oud laten zien!” De favorieten onder de tuinmeubelen op dit moment zijn zonder twijfel de schommelbanken, -stoelen en –bedden. “Ze hebben een unieke en ergonomische zit en vergen bovendien weinig onderhoud.” Hiermee heb je meteen het vakantiegevoel te pakken en kun je volledig ontspannen.

De Hooimaker, Tuin&Sfeer, deelnemers, exposant, 2020, tuinmeubelen

De favoriet van...

Ieder heeft zo zijn favoriet. Zo wordt Jaap Jan helemaal blij van de klaproos. "In de natuur staat deze vaak op mooie plekken in de berm. Het transparante en fragiele, daar wordt je toch blij van." Je kunt ze alleen niet plukken, want dan gaan ze meteen slap hangen. Maar ook daar heeft Jaap Jan een oplossing voor. In hun eigen atelier maken ze klaprozen van glas, die je zo in je tuin kunt prikken, of natuurlijk in een pot op je balkon.

De ultieme tuintip

Uiteraard heeft Jaap Jan ook nog een paar goede tips voor je eigen tuin. "Denk bij het inrichten van je tuin en aanschaf van producten ook aan de natuur en duurzaamheid. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld of kostbaar te zijn. En maak dan ook ruimte in je tuin voor insecten, vlinders, vogels en andere dieren. Ze zijn nuttiger dan je denkt."

Benieuwd naar een ergonomische schommelstoel, of ook zo in de ban van de glazen klaproos? Ontdek het van 14 t/m 17 februari bij Tuin&Sfeer. Wie er nog meer op je staan te wachten? Check hier alle deelnemers.

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram