Tickets

Doe mee met een gratis workshop snoeischaaronderhoud bij Kopersporen

"Samenwerken met de natuur, ecologisch, duurzaamheid en zorgen voor de aarde, zonder gif. Dát zijn de kernwaarden van Kopersporen," zegt Henny Schalen, eigenaresse. Kopersporen neemt hun gehele assortiment mee naar Tuin&Sfeer: bestaande uit PKS-bronzen tuingereedschap, koperen slakkenbestrijding, Felco snoeischaren en ecologische onderhoudsproducten. Bovendien kun je meedoen met een gratis workshop.

Ervaar het zelf tijdens Tuin&Sfeer

Tijdens de tuinbeurs ervaar en test je in de plaatselijke vierkante meter tuin van Kopersporen zélf hoe prettig het PKS-bronzen gereedschap werkt. Het is gereedschap dat Henny en Joop - oprichters van Kopersporen - veelvuldig in eigen tuin gebruiken. In de tuin op de beurs ervaar je hoe sterk het gereedschap is, hoe gemakkelijk de spade de grond ingaat, hoe wendbaar de onkruidwoeler is en hoe gemakkelijk het gereedschap in onderhoud is.

Voor de lange termijn

"Wij gaan niet zo mee met trends, wij streven juist naar dingen die werken voor de lange termijn", aldus Henny. Zo hebben ze een grote moestuin waar ze het liefst het hele jaar door van eten. In de tuin staan veel vaste groenten en vergeten groente. De kippen wieden een groot deel van het onkruid. Henny: "We houden van biologisch tuinieren, mét de natuur. Zodat je weet wat je op je bord krijgt en waar het vandaan komt, jaar in jaar uit."

Repareren

Iets wat naadloos aansluit op de lange termijn is het 'Repair' principe van Kopersporen. "Reduce, reuse en recycle is heel populair, maar wij vinden ‘Repair’ net zo belangrijk", geeft Henny aan. Dat is zo mooi aan de FELCO snoeischaren. FELCO snoeischaren zijn gemaakt met respect voor mens, aarde en milieu. En zelfs het kleinste onderdeel is apart verkrijgbaar. Regelmatig ziet Henny mensen die nog een dierbaar stuk gereedschap van ouders of grootouders hebben. Als daarbij een veertje mist, of een mes is afgebroken, kan dit gerepareerd worden en gaat de snoeischaar weer een nieuwe generatie mee.

Gratis snoeischaarworkshop

Neem je eigen snoeischaar mee naar Tuin&Sfeer. Ter plekke in de stand van Kopersporen doe je mee met een workshop over snoeischaar onderhoud. Zo keer je huiswaarts met veel kennis én een scherpe snoeischaar. De workshop is gratis per snoeischaar, voor een bijdrage naar keuze aan Stichting Anak-Anak, die geld inzamelt voor gezinnen en kinderen in Lombok, Indonesië, voor betere leefomstandigheden. 

Meer workshops ontdek je hier!

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram