Tickets

Groene vingers van... tuinontwerper Martin Knol

Groene vingers, die heeft Martin wel. In de serie "de groene vingers van..." nemen we een kijkje in de tuin van één van de specialisten die zich op Tuin&Sfeer presenteren. Met als aftrapper, tuinontwerper Martin Knol.

Zeg je tuinen, zeg je vrijwel automatisch Martin Knol. Groen, dat is wel echt de specialiteit van tuinontwerper Martin Knol. Naast zijn rol als tuinontwerper neemt hij ook tuinonderhoud en de aanleg hiervan voor zijn rekening.

tuinieren, tuin, tuinontwerp groningen, drenthe, martin knol, hovenier, onderhoud

De sfeermaker; groen

“Steen, hout en andere materialen zijn soms noodzakelijk, maar het groen maakt de sfeer”, aldus Martin. Verder maakt deze specialist graag gebruik van vaste planten en grassen, maar komen ook grote struiken zoals Rododendrons en bomen veelvuldig terug. Voor die grote jongens reist hij zelfs af naar speciale kwekers in Brabant en Duitsland, waar alles stuk voor stuk persoonlijk door Martin wordt uitgezocht. 

tuinieren, tuin, tuinontwerp groningen, drenthe, martin knol, hovenier, onderhoud

Vernieuwing in groen

Tuinland zit niet stil en ook bij Martin Knol wordt er continue geëxperimenteerd met allerlei nieuws. "De vernieuwing zit voor mij in allerlei klimaattoepassingen. Er zijn groene oplossingen voor teveel lawaai, wateroverlast, of bijvoorbeeld een teveel aan fijnstof en droogte." Wil jij ook bijdragen aan een beter milieu, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Schuif dan eens bij Martin aan. Of wil je wel graag een vrolijke tuin, maar liever niet het onderhoud? Ook daarop heeft Martin antwoord: "Ik maak bloemenweides en gebruik veel bodembedekkers als rozen. Zo heb je de perfecte combinatie tussen veel bloemen en weinig onderhoud.

Benieuwd wat voor ideeën Martin voor jouw tuin heeft? Neem tijdens Tuin&Sfeer plaats in de stand van Martin Knol en schuif aan voor een gratis tuinadvies. Schrijf je binnenkort in via de website.

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram