Tickets

Reinhart Orchideeën: van fanatieke verzamelaar tot specialist

Liefde voor de orchidee, het is bijna een understatement. Frans en Wilma Reinhart verruilden hun kas van 18 m2 al snel voor een grotere variant van 6000 m2. “Je kunt het een uit de hand gelopen hobby noemen.” Inmiddels is het veel meer dan dat en kunnen ze met recht specialist genoemd worden. Hoe groen de vingers verder zijn? Dat lees je hier.

Orchidee, Reinhart Orchideeën, kas, bloemen, advies, Tuin&Sfeer, deelnemers, exposant, 2020

De orchidee is bovendien veel meer dan alleen ‘vensterbankvulling’. Zo wint de tuinorchidee en de hangende orchidee aan populariteit. Wellicht een beetje onverwacht, maar bijvoorbeeld de Cypripedium is een tuinorchidee dat het erg goed doet in de Nederlandse tuin. Een andere bijzondere plant is de Snaily, een hangend plantje dat groeit in een slakkenhuis.

Naast een groot aantal verschillende orchideeën heeft Reinhart ook diverse tuinplanten en bijzondere struiken. Neem bijvoorbeeld de edgeworthia, ook wel papierstruik genoemd, hij geurt heerlijk, bloeit al vroeg en daarna komt er pas blad aan.

Orchidee, Reinhart Orchideeën, kas, bloemen, advies, Tuin&Sfeer, deelnemers, exposant, 2020

Ben jij ook in de ban van de orchidee en voeg je daar graag een aantal bijzondere exemplaren aan toe? Dan is het belangrijk om je goed te laten informeren, iedere plant heeft zo zijn eigen verzorging nodig, geeft Frans aan. Ontdek de bonte verzameling van Frans en Wilma in MartiniPlaza en ontvang meteen bijpassend advies.

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram