Tickets

Tuiniergemak dankzij Into My Garden

Wat je moet doen om je tuin goed bij te houden en wanneer, hangt af van welke planten je hebt. Het kan best lastig zijn om alle informatie hierover te onthouden, zeker als een grote verscheidenheid aan planten de tuin sieren. De app Into My Garden, ontwikkeld door Niek van Rabenswaaij, maakt tuinieren een stuk eenvoudiger.

Into My Garden is nog een vrij nieuwe applicatie, hij bestaat sinds 2021, maar is veelbelovend. Niek van Rabenswaaij vertelt er bevlogen over. ,,Alle informatie die je nodig hebt voor het bijhouden van je tuin kun je hierin kwijt. Je uploadt een plattegrond van jouw tuin en kunt daarop de planten plaatsen die al in je tuin staan, of die je nog wilt planten. Vul dit aan met informatie als bloeiperiode, bloemkleur, maximale hoogte en de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft, en je hebt alle informatie altijd bij de hand. Ook zet de app op een rij wat je wanneer moet doen in je tuin.”

Dat je planten kunt plaatsen op een plattegrond in een app, is volgens Van Rabenswaaij vernieuwend én handig. ,,Het maakt het heel overzichtelijk wat waar staat.” Het maakt volgens hem niet uit op welk device je jouw plattegrond in Into My Garden bekijkt: desktop, tablet of smartphone. ,,De hoeveelheid plattegrond die je ziet, past zich aan aan de grootte van je scherm.”

Volgens Van Rabenswaaij zijn veel tuiniers gebaat bij de applicatie. Tijdens Tuin&Sfeer laat hij zien waarom. Dé tip die hij nu alvast wil geven: ,,Start in het voorjaar met het bijhouden van welke planten waar staan in Into My Garden. Wanneer je dan vanaf het vroege voorjaar tot en met het late najaar je tuin goed in de gaten houdt en alle planten meteen ook in de applicatie zet, weet je zeker dat alle planten keurig in de applicatie staan.”

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram