Tickets

De ultieme tuinmanier: wat is die van jou?

Dat zijn toch geen manieren?! Of toch wel? Je hebt tuinieren en tuinieren, op heel veel verschillende manieren. Iedere tuin is verschillend en ieder mens heeft zo z'n eigen wens. Waar de één gaat voor praktisch, strak en een tuin waar je vooral lekker kunt ontspannen met een wijntje voor je neus, is de ander meer gecharmeerd van een wilde tuin waar de meest exotische bloeiers kris kras hun weg vinden. Ieder tuiniert op z'n eigen manier! Daarom, een greep uit het "tuinmanierenassortiment".

De eetbare tuin

De minimoestuintjes waar je bij vele supermarkten gretig voor kunt sparen, gaan als de brandweer. En niet gek, massaal zijn we in de weer met moestuintjes. Een beetje modder, water, zaadjes, een flinke portie liefde en groeien maar. Klein of groot, de tuin is tegenwoordig veel meer dan alleen een lap gras met hier en daar een plant. Je eigen groente en fruit kweken is leuk en geeft bovendien veel voldoening op je bord. De moestuin houdt overigens niet op bij een paar meter grond omspitten en een hekje. Vergeet bijvoorbeeld de kas niet of wat dacht je van innovatieve groeisystemen en eetbare planten willekeurig verspreid in je tuin. En laat dat nou exact zijn, waar GroenGoed Menken -één van de Tuin&Sfeer exposanten- je mee inspireert in het weekend van 14 februari.

Kleine ruimtes, groots effect

Niet iedereen is gezegend met een lap grond. Velen onder ons hebben een "buiten" van slechts enkele vierkante meters en dan vaak ook nog op grote hoogte. Of je daar alleen een balkonhanger kunt planten? Dacht het niet! Zo kun je helemaal los met potten en pannen vol vrolijke bloeiers, kruiden en groene vrienden. Juist op je balkon of dakterras kun je met een beetje creativiteit een groots effect creëren. Tijdens Tuin&Sfeer ontdek je bij de Balkontest maar liefst vier specialisten die je laten zien hoe je een klein groenfeest samenstelt.

Just relax

Ha... even ontspannen, niets doen en genieten. Met al dat gehaast van tegenwoordig is de tuin misschien wel de ultieme plek om flink te ontspannen. Naast het feit dat groen gegarandeerd ontspanning biedt, geeft het ook vele mogelijkheden om die ontspanning nog even extra door te voeren. Lekker bubbelen in bad, of flink op stoom komen in je eigen hottub of sauna. Dat zijn nog eens relaxte manieren!

Buiten leven

Buiten naar binnen halen en binnen naar buiten. De grens tussen beiden wordt steeds vager. Volop planten binnen, de vloer van de woonkamer die bijna naadloos doorloopt in het terras, maar ook heerlijk buiten koken, de loungebank die niet onderdoet voor het exemplaar binnen of een mini-woonkamer in je tuinhuisje. Anders gezegd; buiten is het nieuwe binnen en andersom. Ook meteen je binnen een upgrade geven? Stap dan een maand later in de wereld van Wonen&Co de beurs.

Puur natuur

Het klinkt bijna te logisch om te noemen, want de tuin is toch puur natuur? Nou, niet altijd. Wat dacht je van bestrijdingsmiddelen, één groot tegelparadijs of het fenomeen "kattenbak". Niet bepaald natuurlijk. Maar daar komt een eind aan met een tuin die uitgaat van een grotere biodiversiteit en circulariteit. Waar dat uit bestaat en hoe je zelf deze manier kunt toepassen, dat ontdek je bijvoorbeeld bij Snoek Puur Groen in het weekend van 14 tot en met 16 februari in MartiniPlaza Groningen.

Staat jouw ideale tuinmanier in het rijtje? Of geef jij voorkeur aan een totaal andere manier? Wat je manier ook is, op Tuin&Sfeer vindt je altijd één die bij jou past!

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram