Tickets

Tuinontwerp met planten in de hoofdrol

Bij De Tuinerie draait het om eenvoud, met planten in de hoofdrol. “Een tuin gaat niet om het meubilair, de schutting en bestrating, maar om het neerzetten van een groenbeleving met behulp van beplanting”, vertelt Alie - eigenaresse van tuinontwerpbureau De Tuinerie.

Planten vormen dan ook meteen hét uitgangspunt voor de tuinontwerpen van Alie. Dat zie je dit weekend direct terugkomen bij Tuin&Sfeer. Haar stand staat bol van kleurige beelden en handgemaakte tekeningen. “Gelukkig zijn planten geen kortstondige trend, maar eerder algemeen besef dat een tuin om planten draait.” Zelf beschikt Alie over een aangelegde siertuin van maar liefst 2500 vierkante meter. Ze schoffelt hierbij nooit. Zo lang je ieder stukje aarde bedekt met vrolijke planten kun je de schoffel wel laten staan, zo stelt Alie.

In de ban van...

Logischerwijs van planten! Grind en tegels laat Alie het liefst links liggen of zet ze minimaal in. Alie: "In mijn ontwerpen laat ik zien dat veel bestrating niet nodig én handig is, plus dat planten mits goed gebruikt óók minimaal onderhoud kunnen genereren." In het bijzonder is Alie in de ban van de Dahlia Mania. Voornamelijk de prachtige kleuren zijn een ware aanvulling in je zomertuin. Je shopt ze bovendien ook online bij De Tuinerie.

Sta je te trappelen om ook de schoffel te laten voor wat ‘ie is en zie je een tuin vol planten wel zitten? Ga dan nog dit weekend met Alie in gesprek tijdens Tuin&Sfeer! Altijd praktisch en binnen jouw budget en wensen. Zo ontstaat er een droomtuin die past bij jouw leven.  

DATA & TIJDEN

10, 11 en 12 februari
10:00 - 17:00 uur

LOCATIE

MartiniPlaza Groningen 
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram