Tuinbalkon maken


Kleine tuin groter laten lijken


Perfecte tuinmeubelen kopen


Buiten koken


Meer vogels in uw tuin


Terrastegels schoonhouden


Tuin winterklaar maken


Wijs met water


Moestuinieren


De ideale familietuin


Zomervakantie


Duurzaam Tuinieren


Augustus Tuinmaand


Een diervriendelijke tuin


Geldbesparen


Planten beschermen tegen vorst


Voorjaar in de tuin


Top 5 tips: Augustus; tuinmaand bij uitstek

Augustus is een belangrijke maand als het op tuinieren aankomt. De zomer komt langzaam tot zijn einde en het najaar komt eraan. Daardoor zijn de weersomstandigheden perfect voor klusjes in de tuin. Hieronder lees je vijf tips over hoe je tuinonderhoud in augustus het beste aanpakt.


 

tip 1

Coniferen (ver)planten


De conifeer is populair en staat in veel tuinen, maar de plant stopt al vroeg in het jaar met bloeien. Daarom is augustus de perfecte maand om coniferen te planten of ter verplanten.
Zorg dat je bij het verpotten zoveel mogelijk grond rond de wortels meeneemt. Zo kunnen de wortels zich zo goed mogelijk herstellen

 

tip 2

Maai geen nat gras


In augustus kan je allerlei weersomstandigheden verwachten. Maar je gazon maaien wanneer het gras nat is, is nooit een goed idee. Het geeft niet alleen veel troep maar is ook slecht voor het gazon. Het gras groeit onregelmatiger terug omdat het wordt afgescheurd in plaats van glad afgesneden. Wacht daarom liever tot het wat droger is.

 

tip 3

Gebruik geen mest meer


Mest bevat over het algemeen vaak stikstof. Dat bevordert de vorming van sappige scheuten en bladeren. Maar vanaf augustus moeten planten juist gaan afrijpen zodat ze minder waterig worden. Op die manier kunnen ze beter tegen koud weer. Niet meer mesten dus.

 

tip 4

Gazon inzaaien


Deze maand is ook erg geschikt om je gazon in te zaaien. Door de grote kans op vocht zoals dauw en regen kan het zaad uitstekend kiemen. Daarnaast is het in augustus ook nog warm genoeg voor het gras om te groeien.

 

tip 5

Bomen snoeien


Het snoeien van een boom moet je goed timen. In het voorjaar is de vochtdruk bijvoorbeeld te hoog waardoor een boom enorm kan gaan bloeden als je hem snoeit. Vooral Berken en Esdoorns hebben hier last van. In augustus is de vochtdruk een stuk lager, dus als er een boom gesnoeid moet worden, dan is dit het ideale moment.

 

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?