Tuinbalkon maken


Kleine tuin groter laten lijken


Perfecte tuinmeubelen kopen


Buiten koken


Meer vogels in uw tuin


Terrastegels schoonhouden


Tuin winterklaar maken


Wijs met water


Moestuinieren


De ideale familietuin


Zomervakantie


Duurzaam Tuinieren


Augustus Tuinmaand


Een diervriendelijke tuin


Geldbesparen


Planten beschermen tegen vorst


Voorjaar in de tuin


Top 5 tips: Voor een eenvoudige Balkontuin.

Hieronder geven we je een paar tips hoe je op een eenvoudige manier je balkon inricht en er een tuin van maakt.


 

tip 1

Zorg voor diepte met spandoek of spiegel


Je hoeft niet over een grote tuin of een dakterras te beschikken om een diepte-effect te scheppen. Ook op slechts een paar vierkante meter kan je deze illusie wekken. In een tuin kan dit door met verschillende hoogtes te werken. Op een balkon heb je daar de ruimte niet voor. Wat je daar kan doen is hetzelfde proberen te bereiken met een bedrukt spandoek. Niet zo'n goedkope van flodderplastic, maar een van duurzaam bisonyl. Je kan er in principe alles op laten printen wat je wilt. Ook met een spiegel kun je diepte creëren.

 

tip 2

De juiste verlichting


Tuin- en terrasverlichting die een mooi hoekje uitlicht, wat gezellige windlichten op tafel of wat spotjes doen al heel veel. Met lichtslingers of ledstrips in een lichtgoot breng je echter hoogte in je blikveld. Vaak zien we met buitenverlichting dat we of alleen van boven of alleen van onderen verlichten. Doe dit dan ook allebei.

 

tip 3

Hou eenheid in je tuinmeubelen


Hou eenheid in de terrasmeubelen. Maak er geen allegaartje van klapstoeltjes, krukjes en een stretcher van. Zit je vaak alleen of met zijn tweeën en wil je ook eenvoudig extra zitplaatsen erbij kunnen trekken, denk dan eens aan een opklapbank. Een paar kussens erop en je kan zo drie man extra kwijt. Heb je geen visite gebruik je hem als muurtafel.

 

tip 4

Ga verticaal


Heb je geen ruimte voor bloembakken of potterie, ga dan de hoogte in met een hangtuin. Maak zo een muur van groen met klimplanten.

 

tip 5

Gebruik duurzaam materiaal


In een balkontuin wil je genieten, en niet uren bezig met onderhoud van de tuinmeubelen. Kies daarom voor duurzame materialen als een composiet, aluminium of kunststof. Een keer per jaar een sopje met een beschermend middel en je hebt er verder geen omkijken naar.

 

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?