Tuinbalkon maken


Kleine tuin groter laten lijken


Perfecte tuinmeubelen kopen


Buiten koken


Meer vogels in uw tuin


Terrastegels schoonhouden


Tuin winterklaar maken


Wijs met water


Moestuinieren


De ideale familietuin


Zomervakantie


Duurzaam Tuinieren


Augustus Tuinmaand


Een diervriendelijke tuin


Geldbesparen


Planten beschermen tegen vorst


Voorjaar in de tuin


Top 5 tips: Om buiten te koken.

Nu de zomer er weer aankomt, eten we steeds vaker buiten.
Maar naast eten in de buitenlucht, kan er ook heel goed buiten worden gekookt.
Met deze 5 tips gaat dat zeker lukken.


 

tip 1

Het plekje in de tuin


Denk bij het plaatsen van een barbecue of buitenkeuken goed na waar in de tuin je hem neerzet. Staan er geen brandbare dingen rondom het apparaat? Kan het elektriciteitssnoer bij de barbecue komen? En kunnen kinderen en huisdieren niet in de buurt komen?

 

tip 2

Aanmaakvloeistof


Het klinkt zo logisch, maar toch gebeuren er elk jaar weer ongelukken mee. Spuit nooit aanmaakvloeistof op de gloeiende kolen van de barbecue.

 

tip 3

Houd een emmer zand in de buurt


Buiten koken is niet heel anders dan binnen koken. Maar een groot verschil is dat er, vooral met het gebruik van een barbecue, meer kans is op een brandje. Houd daarom altijd een emmer zand in de buurt om eventueel vuur te kunnen doven.

 

tip 4

Sfeermakers


Het leuke aan buiten koken is dat je het in de buitenlucht doet. Zorg daarom voor veel groen om de kookhoek in je tuin extra sfeervol en natuurlijk te laten aanvoelen. Door bijvoorbeeld struikjes tussen de zit- en kookhoek te planten, is de buitenkeuken wat verscholen en kijk je er ook niet altijd tegen aan.

 

tip 5

Welke buitenkeuken?


Als laatste tip, maar niet onbelangrijk, kijk bij het aanschaffen van een buitenkeuken goed wat er bij u past. Denk daarbij aan de afmetingen van de tuin, hoe vaak de buitenkeuken gebruikt gaat worden en wat uw budget is. Zo kunt u optimaal genieten van het koken in de buitenlucht!

 

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?