Tuinbalkon maken


Kleine tuin groter laten lijken


Perfecte tuinmeubelen kopen


Buiten koken


Meer vogels in uw tuin


Terrastegels schoonhouden


Tuin winterklaar maken


Wijs met water


Moestuinieren


De ideale familietuin


Zomervakantie


Duurzaam Tuinieren


Augustus Tuinmaand


Een diervriendelijke tuin


Geldbesparen


Planten beschermen tegen vorst


Voorjaar in de tuin


Top 5 tips: De ideale familietuin.

Het is eindelijk lekker weer in Nederland, iedereen wil daar van genieten dus we gaan massaal de tuin in! Maar hoe maak je van jouw tuin nou de perfecte familietuin?


 

tip 1

Maak een tweedeling


Iedereen wil wat anders in de tuin, kinderen willen graag spelen terwijl ouders juist willen ontspannen. Deel de tuin daarom op in twee verschillende delen. Een terrasje omringd met hoge struiken of bomen waar je in alle rust een boekje kunt lezen maar ook de kinderen in de gaten kan houden. In de rest van de tuin kan er dan een grote speelplek worden gemaakt waar de kinderen plezier kunnen maken.

 

tip 2

Een groen gazon


Een tuin vol tegels kan heel praktisch zijn maar een gazon ziet er een stuk gezelliger uit. Ook is het een handige speelplek voor kinderen. Mochten ze vallen, dan is het gras lekker zacht. Op je eigen grasveldje kan je ook lekker je handdoek uitrollen om met veel privacy te kunnen zonnen.

 

tip 3

Terras als middelpunt


Het terras is een belangrijk onderdeel van een familietuin. Op een terras is er plek voor een grote eettafel waardoor iedereen gezellig samen in de tuin kan eten. Aan iedereen is gedacht want ook gasten kunnen makkelijk aanschuiven op een groot terras.

 

tip 4

Water in de tuin


Bij water wordt al snel aan een vijver gedacht, maar er zijn veel meer opties die een stuk kindvriendelijker zijn. Denk bijvoorbeeld aan fonteintjes, een klein beekje dwars door de tuin heen of een watertafel. Niet alleen kinderen kunnen leuk met water spelen, het werkt ook nog eens rustgevend.

 

tip 5

Maak zelf een zitmuurtje


Een leuke budgettip om meer zitruimte in je tuin te creëren is het maken van een zitmuurtje. Stapel oude, ongebruikte stenen op tot een muurtje waar je lekker op kan zitten. Je kan de muurtjes zo hoog maken als je zelf wilt, zo zijn ze ook voor kinderen geschikt.

 

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?