Top 5 tips: Hoe laat je een kleine tuin veel groter lijken?

Geniet nog meer van de tuin door deze groter maken. Met een paar eenvoudige aanpassingen wordt een kleine tuin op het oog ineens veel groter.


 

tip 1

Creëer rust


De belangrijkste manier om een tuin groter te laten lijken is door rust te creëren. Dit kan eenvoudig door gewoon goed op te ruimen. Zo kun je bijvoorbeeld kliko’s achter een hegje of hekwerk wegwerken. Verder maak je het rustiger door voorzichtig met uitbundige kleuren te zijn.

 

tip 2

Maak een doorkijkje


Door een scherm, haag of pot met grote plant erin op de voorgrond te zetten, lijkt alles wat daar achter staat veel verder weg te staan.

 

tip 3

Horizontale Schutting


Gebruik een schutting met horizontale planken. Hierdoor lijkt de tuin langer en breder. Verder kun je de schutting onderbreken met een stuk gaaswerk.
3 Bestrating de breedte. Door de bestrating in de breedterichting te leggen wordt de tuin visueel breder. Versterk dit effect door met grote stenen te werken.

 

tip 4

Begroeiing op schuttingen


Laat de schuttingen begroeien, dan lijkt het geen erfafscheiding meer, maar maakt deel uit van de groene tuin. Verder wordt een korte tuin langer door vooraan opvallende kleuren te gebruiken en achterin grijsbladige planten en planten die in pastelkleuren bloeien.

 

tip 5

Sluit aan bij de omgeving


Kies kleuren of soorten die ook de buren gebruiken, met name van bomen en struiken. Deze tuinen sluiten dan op elkaar aan, het lijkt dan net alsof hij doorloopt.