Tuinbalkon maken


Kleine tuin groter laten lijken


Perfecte tuinmeubelen kopen


Buiten koken


Meer vogels in uw tuin


Terrastegels schoonhouden


Tuin winterklaar maken


Wijs met water


Moestuinieren


De ideale familietuin


Zomervakantie


Duurzaam Tuinieren


Augustus Tuinmaand


Een diervriendelijke tuin


Geldbesparen


Planten beschermen tegen vorst


Voorjaar in de tuin


Top 5 tips: Tuinonderhoud tijdens de zomervakantie

De zomer komt steeds dichterbij! Grote kans dat je, je eigen tuin een paar weekjes verruild voor een vakantieoord in het buitenland. Lees deze tips door om er voor de zorgen dat je tuin er bij thuiskomst niet uitziet als een oerwoud vol onkruid, afgeknapte planten en omgevallen potten.


 

tip 1

Vraag de buren een oogje in het zijl te houden


Als je op vakantie gaat kan je de tuin niet zomaar achterlaten. Geef je buren een sleutel zodat ze bij de tuin kunnen komen om de planten water te kunnen geven. In de warme zomerperiode heeft je tuin namelijk veel water nodig. Sommige planten zoals Begonia’s zijn gevoelig en hebben extra water nodig om een warme en droge zomer goed door te komen. Heb je dat soort planten in je tuin? Dan is het een goed idee om de buren wat vaker langs te laten komen. Want het is natuurlijk niet leuk om thuis te komen in een tuin vol dode planten.

 

tip 2

Onderhoudsbeurt voor vertrek


Om je tuin tijdens de vakantie zolang mogelijk mooi te houden is het een goed idee om vlak voor vertrek een onderhoudsbeurt te plannen. Knip uitgebloeide bloemen af en maak de tuin volledig onkruidvrij. Strooi een laagje houtsnippers over de bodem rondom je planten, dit zorgt ervoor dat ze minder snel uitdrogen. Ook kun je beschadiging aan je tuin voorkomen door groot tuin meubilair zoals een parasol of lounge set op te bergen. Dat kan dat met slecht weer namelijk omvallen of wegwaaien.

 

tip 3

Gras niet te kort maaien


Het klinkt logisch om het gras in de tuin goed kort te maaien voordat je op vakantie gaat. Maar hoe korter het gras, hoe groter de kans op uitdroging is. Maai het gras voor vertrek nog wel, maar laat het wat langer. Het is ook handig om het maaisel verspreid over het gazon te laten liggen. Zo had de grond langer vocht vast.

 

tip 4

Bescherm je planten


wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Het kan namelijk erg warm en droog worden in de zomermaanden. Zet planten in potten daarom zoveel mogelijk in de (half)schaduw. Op die manier overleven ze met minder water en blijven de bladeren en bloemen langer mooi.

 

tip 5

Staat alles veilig?


Ook al is het zomer, het weer kan toch snel omslaan naar een onweerbui met harde wind. Zorg er daarom voor dat hoge (klim)planten goed opgebonden staan, dan is de kans op afbreken een stuk kleiner. Het is ook handig om hanging baskets of potten die op tafel staan op de grond te zetten. Dan kunnen ze niet vallen.

 

NIEUWSBRIEF
ONTVANGEN?